Marengs;
3 eggehviter
175 g sukker
1 ts maisenna
- Pisk eggehvitene stive, tilsett sukkeret i 3 omganger, pisk stivt. Tilsett maisenna. Sprøyt topper på bakepapir og inn i forvarmet ovn 120 grader i 1 time.
Vaniljekrem;
3 1/2 dl helmelk
4 eggeplommer
90 g sukker
3 ss hvetemel
1 vaniljestang
2 dl fløte
- Kok opp melken med vaniljestangen. Ta kjelen av platen.
- Pisk eggeplommer og sukker lyst. Pisk inn melet.
- Ta ut vaniljestangen og hell den varme melken i eggeblandingen forsiktig mens du rører..
- Kok opp 1 minutt. Avkjøl i kjøleskap med plast over.
- Pisk 2 dl fløte og rør den i den avkjølte vaniljekremen
Ta favoritt fruktene og kutt opp i litt store biter. Her går det mye i mango, kiwi, jordbær, bringebær og banan. Hell over litt vaniljerem og pynt med marengs.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar