torsdag 9. mai 2013

Frisk kveldskos

Det er deilig med noe søtt en gang i blandt på kvelden. Her i huset er marengs en favoritt. Så jeg ville lage frukt med vaniljekrem og marengs til kveldskos. Det ble godt mottatt.
 
 
Marengs;
 
3 eggehviter
175 g sukker
1 ts maisenna

  • Pisk eggehvitene stive, tilsett sukkeret i 3 omganger, pisk stivt. Tilsett maisenna. Sprøyt topper på bakepapir og inn i forvarmet ovn 120 grader i 1 time.

Vaniljekrem;

3 1/2 dl helmelk
4 eggeplommer
90 g sukker
3 ss hvetemel
1 vaniljestang

2 dl fløte
  • Kok opp melken med vaniljestangen. Ta kjelen av platen.
  • Pisk eggeplommer og sukker lyst. Pisk inn melet.
  • Ta ut vaniljestangen og hell den varme melken i eggeblandingen forsiktig mens du rører..
  • Kok opp 1 minutt. Avkjøl i kjøleskap med plast over.
  • Pisk 2 dl fløte og rør den i den avkjølte vaniljekremen

Ta favoritt fruktene og kutt opp i litt store biter. Her går det mye i mango, kiwi, jordbær, bringebær og banan. Hell over litt vaniljerem og pynt med marengs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar